Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση η οποία μας επιτρέπει να βελτιώσουμε το σχήμα και αυξάνουμε το μέγεθος του στήθους. Αποτελεί, ίσως, την πιο δημοφιλή επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής και την τελευταία δεκαπενταετία οι εξελίξεις στον τομέα των ενθεμάτων την έχουν καταστήσει από τις πιο ασφαλείς.

Τι είδους ενθέματα χρησιμοποιούνται στην αυξητική στήθους;

Τα ενθέματα, που χρησιμοποιούνται, είναι τα σύγχρονα συμπαγή cohesive ανατομικά, φτιαγμένα από σιλικόνη, με βασικότερο πλεονέκτημα ότι δε χρειάζονται αντικατάσταση στο μέλλον.

Το μέγεθος των ενθεμάτων εξαρτάται, αρχικά από τις επιθυμίες του ατόμου, αλλά κυρίως από το σωματότυπό του. Πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με τη σιλουέτα και να προσαρμόζονται στην αρχική μορφή του στήθους. Συστήνεται, λοιπόν, η καθοδήγηση του πλαστικού χειρουργού για την επίτευξη του επιθυμητού και ιδανικότερου αποτελέσματος.

Πόσο διαρκεί η αυξητική στήθους και πόσο ασφαλής είναι σαν επέμβαση;

Η επέμβαση είναι απόλυτα ασφαλής και μικρής διάρκειας (1 – 1½ ώρα). Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, η ασθενής εξέρχεται από την κλινική την ίδια μέρα και φοράει έναν ειδικό στηθόδεσμο για 15-20 ημέρες.

Πόσο φυσικό είναι το αποτέλεσμα;

Μετά την επέμβαση το στήθος είναι λειτουργικό, φαίνεται απολύτως φυσικό, ενώ τα ενθέματα δεν ανιχνεύονται στην αφή. Κάθε γυναίκα, μετά την αυξητική στήθους, μπορεί να γεννήσει, να θηλάσει και να κάνει χρήση όλων των διαγνωστικών μεθόδων (αξονική-μαγνητική τομογραφία, μαστογραφία) χωρίς η επέμβαση να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Η αυξητική έχει πολύ υψηλό βαθμό ικανοποίησης, δεδομένου ότι το στήθος στη γυναίκα είναι σύμβολο θηλυκότητας και το όμορφο στήθος μπορεί να είναι καταλυτικό για την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μιας γυναίκας.

Αμέσως μετά την αυξητική, όσον αφορά στο στήθος, ακολουθούν η ανόρθωση και η μείωση.